// you’re reading...

Featured

4 både til Yngling VM

Bildschirmfoto 2014-07-22 um 20.00.34

 

 

 

 

 

 

 

Yngling VM 2014.

To af de fire startende danske Ynglinge ved VM i Travemünde slutte lige akkurat uden for skamlen. 40 både deltog ved dette års mesterskab. Holland tog igen i år de første tre pladser

40 både har været samlet i tyske Travemünde, heraf stillede fire danske både til start.

Det blev en uge med meget vind på nær den sidste dag.

Der er sejlet 8 sejladser de første 3 sejldage. Alle sejladser er sejlet i flot solskinsvejr med meget vind. Første dag var der så meget vind, at vi ikke kom til at sejle på Østersøen, men i stedet på en bugt inde i Tyskland, mellem Travemünde og det gamle Østtyskland.

Her var der 12 m/s som middelvind, og Hollænderne brillerede i de to sejladser. Lucas Lier lå samlet som nr 6, Frederik Zafiryadis nr 8, Jørgen Ring nr 12. og Jørgen Krogh nummer 15. Jørgen Krogh tabte i første sejlads sin gast i vandet, og måtte genopfriske sin mand over bord manøvre, og Frederik Løppenthin blev reddet.

Om onsdagen blæste det en smule mindre, og dommerne forventede, at de kunne opankre skibe og mærker i de meget store østersøbølger. Vi fik tre sejladser i bølger som stadigvæk var utrolig store. På krydsene blev vi undertiden kastet tilbage, når en bølge ramte besætningen ude på siden, og på lænserne fik vi nogle formidable surfe ture.

Første sejlads blev vundet af Frederik Zafiryadis, og efter onsdagens sejladser ligger Frederik Zafiryadis på en samlet 4 plads, a point med Lucas Lier på 5. pladsen. Jørgen Ring ligger nr 14 og Jørgen Krogh nr 18.

Så kom der en tiltrængt hviledag, men om fredagen var der atter omkring 10 m/s og store bølger.

Frederik og Lucas kom op på 4 og 5 pladsen, mens de to Jørgener stadig ikke var helt så glade for den megen luft. På den sidste dag blev der startet i 2 m/s, og det var noget for Lucas og Jørgen Ring, som blev nr 1 og 3 i næstsidste sejlads. VMet sluttede af med at de danske både kom pænt ind med 3 besætninger på præmidpodiet

Frederik Zafiryadisblev nummer 4

Lucas Lier blev nr 5

Jørgen Ring nr 11 og

Jørgen Krogh nr 17

Vinder blev igen i år Hidde Jan Haven foran forrige års vinder Maarten Jamin. Hollænderne er utroligt godt sejlende, og Hidde Jan laver i alle sejladser nogle utrolig flotte starter.

Resultatliste://

Sejladser før VM, Pre worlds og Youth EM.

Før VM stævnet gik i gang blev Yngling Preworlds afholdt og her vandt den tidligere hollandske verdensmester Maarten Jamin. Det kan nævnes at DEN 195 blev en flot nummer 2 og DEN 215 Jørgen Krogh blev nummer 5.

Sejladserne blev sejlet i 8-10 m/s næsten lige så meget som under VMet.

I forbindelse med Yngling Preworlds blev Youth European Championships sejlet. Det blev tysk guld og en meget speciel dansk sølvmedalje. Det blev Jørgen Ring og besætning. Det kan forklares for dem som ikke ved det,  at Jørgen Ring er 68 år. Men da det er hans trofæ man sejler om, kan han ifølge stattutterne stille op. Han kan dog ikke vinde pokalen. Mere imponerende var det at han kun sejlede med en gast, Emil Emborg. Han udtalte efter stævnet, at lave 2 mands arbejde var meget hårdt i de forhold.

Bildschirmfoto 2014-07-22 um 08.52.05

 

Vinderne fra Youth EM er fra Flensborg og på Bronzepladsen kom en australsk besætning. (Felix modtog Jørgens medalje, da han var forhindret i at være til Prisuddelinger)

Discussion

Comments are disallowed for this post.

Comments are closed.